Geboortereportage

De geboorte van jullie kindje is een moment die je nooit meer vergeet. Maar toch gaan er veel momenten tijdens de bevalling langs je heen of kun je je als moeder veel momenten niet herinneren. Daarom is het prachtig een reportage te laten maken van dit bijzondere moment. Jullie hebben zelf verder geen zorgen over het maken van beelden. Jullie kunnen alle tijd en energie besteden aan het steunen van je partner en baren van jullie kindje. Ook voor een stukje verwerking kan zo’n reportage veel mee helpen.

Een aantal weken voor de bevalling kom ik bij jullie thuis voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek gaan we al jullie wensen bespreken en wordt ‘elke’ situatie doorgesproken zodat we ‘op alles’ zijn voorbereid en ik weet wat ik mag fotograferen en wat niet. Ook is het heel belangrijk dat we ons beide goed op ons gemak voelen bij elkaar. Ik ga bij een heel bijzonder moment in jullie leven aanwezig zijn, ik wil echt voorop stellen dat jullie als ouders je helemaal open durven te stellen bij mij en jullie je compleet op je gemak voelen. Alleen dan voelt het goed om bij jullie bevalling aanwezig te zijn voor beide denk ik. Omdat de meeste beelden van de reportage in een heel mooi handgemaakt album komen kiezen wij tijdens dit gesprek samen de cover uit voor jullie album.

Vanaf de 38e week sta ik 24 uur per dag, 7 dagen per week stand-by voor jullie en kunnen jullie mij altijd bellen als de bevalling gaat beginnen.

Ik zal vanaf zo’n 4 cm ontsluiting bij jullie aanwezig zijn en vanaf dan de bevalling op een hele pure manier fotograferen. Tijdens de bevalling probeer ik mij zoveel mogelijk op de achtergrond te houden. Vaak hoor ik dat, ook al kom ik soms heel dichtbij, de ouders mij helemaal niet hebben opgemerkt tijdens de bevalling. Met rust en controle over de situatie, kan ik de mooiste beelden voor jullie maken geheel zoals wij hebben afgesproken. Na de bevalling blijf ik nog zo’n 2-3 uur bij het doorknippen van de navelstreng, het wegen en meten en eventueel het eerste bezoek als dit gewenst is.

Na de sessie ga ik de beelden bewerken in zwart-wit, waarom alleen in zwart-wit? Tijdens een bevalling gaat het puur om de emotie en het pure beeld. Zwart-wit foto’s benadrukken emotie, vandaar deze keus. Ook worden bloed en vruchtwater hierdoor veel minder opvallend. Als de beelden zijn bewerkt maak ik van de meeste beelden een mooi album die handgemaakt wordt in een atelier in Italie met de cover die wij samen hebben ontworpen. Deze komt dan naar jullie toe zodra deze klaar is. Ook worden alle beelden en eventueel beelden die niet in het album zitten verzonden via WeTransfer.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een geplande keizersnede krijgt of dat de bevalling natuurlijk begint en eindigt in een keizersnede. Afhankelijk van het ziekenhuis en het personeel bepalen we met elkaar of ik mee kan naar de OK om dit moment vast te leggen. Is dit mogelijk dan leg ik de bevalling op de OK voor jullie vast, zo niet dan wacht ik en maak ik beelden van de momenten waar ik wel bij kan/mag zijn.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat ik te laat kom, hoe snel ik ook vertrek na jullie telefoontje. Een bevalling kan gewoon ontzettend snel gaan, in dit geval maak ik beelden vanaf het moment dat ik er ben. Het blijft een risico dat we nemen, een geboorte laat niet op zich wachten.

Of de bevalling nou 2 uur of 24 uur duurt, ik ben er bij en maak met liefde en passie een prachtige reportage voor jullie.

Eerst een kennismakingsgesprek? Dat kan! Mail gerust voor het maken van een afspraak.